Video of Day

Guineendade

Sobre Nós

quinta-feira, 30 de maio de 2019

OPINIÃO: SUPER BOMBA!!!! KABAS DI SORTI

Image associée
ANSUMANE MANÉ MARA BA KUMBA KORDA, MUNDU TUDU LANTA, É FALA I TEM BA KU MURI.

BRAIMA CAMARA, FALA I MARA JOMAV KORDA, I PAPIAL NA SI TERRA, SI JOMAV FIANSA PA BIM LI NA CANTCHUNGU. NUNDE BOS???!!!!!

CEDEAO MARA YAYA JAMMEH NA TEMPU REKORD, PABIA I NEGA SENEGAL FASSI PUNTU KU ABRI KAMINHU PA ENTRA GUINÉ-BISSAU. MAS É KA PERA BA POVO KU PULITIKUS PA KUMPU KOMBERSA. 

MAS NA GUINÉ CEDEAO KU MANDU DI FRANÇA, KU FRAKESA DI PORTUGAL, PORTUGAL STA DIVIDU NA ASSUNTU GUINÉ, KILES KU SE FAMILIA MURI NA GUINÉ, É TENE ODIO ATE AOS, NUNCA PORTUGAL KA STA INTERESADU. 


JOMAV PARLAMENTU FITCHA DURANTI 4 ANUS,  KANTU PURMEDU MINISTRU KI NUMIA,  MAS MPUNTA NHA POVO,  ES KI PERA BA PARLAMENTU PA IABRI???!!!!! 

GOSSI DJA MAS I PARLAMENTU 🤔

POVO BO ABRI UDJU, DSP IABRI UDJU, PAZC ABRI UDJUS... CEDEAO DAU QUARDAS PA NGANAU... 

PROPI KIL GUARDAS KU STA NA MONITORIZAU, I NA SPIAU DSP...  KUNSA TOMA NOTA DI ES KU NA FALAU. BO PARA USA TELEMOVEL NA ASSUNTOS KI SIGRIDU, DURANTI ES SITUASON... 

AMI KI KABAS DI SORTI. 




BY:I.J.R

2 comentários:

  1. UM PRÉ-ANÚNCIO A DITADURA NA REPÚBLICA DA GUINÉ-BISSAU (?)

    POR: "General" Daba Naualna (porta-voz do Comando Militar e do Estado-Maior General Das Forças Armadas)

    É chegada a hora de imolar/de sacrificar, no altar da verdade e da honestidade, o velho homem arrogante, mentiroso, briguento e intriguista que há em nós.

    Para podermos vestir com as vestimentas do homem novo, trabalhador, humilde, honesto, pacifista e justo para com os seus conoanheiros que, doravante, deve assumir o comando do nosso ser social.

    Que cada um prepare a si próprio, sob pena de ser achado desajustado com o novo figurino social, que o coletivo dos cidadãos honestos e amantes da verdade vem reclamando ao longo desses tempos todos.

    ResponderEliminar
  2. Claro que si Orange Bissau bim de Senegal é pudi espiano, oubino sé misti, ma na punta quê cu na passa na EUA cu companhia chinesa

    ResponderEliminar